wie zijn wij
Live jazzmuziek
op uw receptie?

De bandnaam is afgeleid van het gelijknamige bekende drum en gitaarmerk. Het grapje hiervan was dat deze naam reeds op het drumstel van de drummer aanwezig was. Hij is een fervent liefhebber van dit topmerk.

Drummer Fred Gundlach speelde reeds in 1965 bij de bekende groep de Phantoms, die optrad voor radio en TV en die meerdere platen heeft opgenomen. Daarmee brak de groep verschillende malen in de hitparade door. Daarnaast speelt hij al gedurende 23 jaar bij een gezellige onafscheidelijke vrienden-band van leraren "His Masters Noise" die dixieland ten gehore brengt.

De bassist Gert Reintjes heeft zijn sporen verdiend gedurende 26 jaar optreden als lid van de bekende Eindhovense Savoy Jazzmen, welke de nodige platen en CD's op de markt hebben gebracht. Daarna volgde nog 7 jaar spelen bij de eveneens bekende Eindhovense Caledonia Jazz & Blues Band, die ook enkele CD's heeft uitgebracht.

Na wat rock en roll ervaringen in haar jongere jaren heeft de zangeres
Monique Tome´, met haar warme jazzy stem, het zingen sinds ca 1990 weer opgepakt bij verschillende combo's. Ze vormt nu het boegbeeld bij zowel het Gretsch Combo als het Jazzica Swing Combo.

De toetsenist Rob van Heelsbergen heeft van 1990 tot 2000 veel ervaring opgedaan als pianist bij de dixieland band de NODS (New Orleans Dixie Skaters). Hij speelt sinds 1995 bij het mainstream Jazzica Swing Combo, dat gelijksoortige muziek ten gehore brengt als het Gretsch Combo.

Sinds kort is het combo versterkt met de virtuoze dwarsfluitiste Laurence Bilger. In 2006 heeft zij een jazzcursus afgerond bij de Djam in A'dam die o.a. opleidt tot het toelatingsniveau voor conservatorium. Niet direct met de bedoeling dit te gaan volgen, maar om gewoon lekker muziek te kunnen maken voor haar eigen plezier.
Haar kwaliteiten zijn van een dusdanig niveau dat ze in 2007 winnaar werd van de "Jazz Impuls Regionaal Talent" award, georganiseerd door Loet van der Lee en zijn kwintet. Naast haar activiteit in het Gretsch Combo zijn er nog twee groepjes waarin ze o.a. Zuid-Afrikaanse jazz en funk speelt.

Het repertoire van het Gretsch Combo is sterk be´nvloed door zangeressen als Diana Krall en Stacey Kent. Naast mainstream invloeden worden ook Latijnse en bebop ritmes niet geschuwd. "Als het maar swingt" is het devies.

Terug naar beginpagina jazzcombo Test pagina op XHTML 1.0 Strict| bezetting | wie zijn wij | repertoire | muziek | fotoboek | nieuws links | contacten | faq lijst |
disclaimer